top of page

Vestuvės gamtoje. Ar verta?

Vestuvės vyksta visus metus, bet vestuvės gamtoje- tik šiltuoju metų laiku. Vis dažniau sulaukiame užklausų iš būsimų jaunavedžių, kurie savo vestuves nori atšvęsti būtent gamtoje.


Vestuvės gamtoje - ilgi stalai

Įsivaizuokime. Šiltas vasaros pavakarys, saulė po truputį juda horizonto link. Pro medžių lapiją kelią skinasi paskutinieji, sodrūs spinduliai. Jų paliestas, ilgas vestuvinis stalas skendi gėlėse ir vakaro ramybėje.

Ant stalo ima žibėti žvakės, o medžių alėjoje, kaip jonvabaliai vėjyje supuojasi lemputės. Atmosfera užsipildo jaukumu.Vestuvinė vakarienė gamtoje - tai magiškas laikas kuomet tostai skamba kartu su paukščių čiulbesiais, o vasariški pievų kvapai glosto širdį… Mums tai skamba kaip labai romantiškos vestuvės!Bet siekant tokio idiliško rezultato gali tekti atlikti nemažai namų darbų, bei apgalvoti keletą skirtingų scenarijų. Padedame jums sutaupyti laiko ir dalinamės trumpu sąrašu, kuris padės viską sistemingai apgalvoti. Kaip pasiruošti vestuvėms gamtoje 1. Pirmas, ir labiausiai akivaizdus dalykas - nenuspėjami orai. Švenčiant Lietuvoje, tiesiog būtina turėti planą A ir planą B. Atrodytų viskas kaip ir aišku - planas B - esant blogam orui tiesiog persikelti į vidų. Bet tik labai retais atvejais greitai persikelti į vidų galėtumėte šventės metu (dėl akivaizdžių logistinių sprendimų, stalų dekoro, kitų, su tiekėjais susijusių niuansų). Dažniausiai, galutinį sprendimą gali tekti priimti paskutinę minutę, t.y. išvakarėse arba net vestuvių rytą. Patarimas: iš anksto įspėkite visus tiekėjus ir personalą, paklauskite ar jie yra pasiryžę prisitaikyti prie aplinkybių, ar turės tam galimybes ir visas reikalingas priemones.


Vestuvės gamtoje - pavėsinių nuoma

Kitas, ir mūsų galva, būtinas sprendimas -  stoginių / paviljonų / pavėsinių nuoma.

Jeigu jūsų vestuvės vyks lauke, turėtumėte nepamiršti, kad gamtoje egzistuoja ir kiti veiksniai, galintys kiek apkartinti jūsų šventinę vakarienę. Net esant saulėtam orui, vakarieniauti saulės atokaitoje gali būti išties nesmagu. Vyresniems žmonėms tai gali būti itin sunki patirtis, o varvantis makiažas ūpo juk irgi nepakelia. Saulės atokaitoje gali apvysti net ir puikiausiai prižiūrėtos gėlių kompozicijos. Nepamirškite ir krintančios rasos arba rūko. Arba netikėto trumpo lietučio. Patarimas: geriau protingai išleistas papildomas pinigėlis, negu graužatis visam gyvenimui. Pavėsinių nuoma ira tikrai populiari, galite nesunkiai rasti įvairių dydžių, formų ir kainų. Pridedame keletą tiekėjų, kad būtų patogiau pasižvalgyti: tents.lt renginiopartneris.lt palapiniumagnatai.lt uzupioarka.lt 2. Visi aukštakulnių ir suknelių niuansai. Nepamirškite apie šventę lauke informuoti ne tik visus savo tiekėjus, bet ir svečius. Tai gali pakeisti svečių aprangos ir avalynės pasirinkimus. Be to, svarbu paminėti, kad žolės paliktos žymės ant jaunosios suknelės (ypač jeigu suknelė nuomota), gali reikšti papildomas valymo išlaidas. Patarimas: gerai perskaitykite suknelės nuomos sutartis, arba pasirinkite laisvesnio stiliaus, trumpesnę suknelę vakarui. 3. Vakaro vėsa. Būtų gražu pasirūpinti stilingomis antklodėmis svečiams, arba lauko šildytuvais, jeigu vestuvės gamtoje vyksta pavasarį / rudenį. Patarimas: turėkite bent chill zoną ir pastato viduje, kur galėtų nueiti ir sušilti vyresnio amžiaus svečiai, vaikai. 4. Papildomas apšvietimas. Tarkime, jums pasisekė turėti puikią vasarišką naktį ir jūs galite komfortiškai švęsti lauke, kad ir visą naktį. Nepamirškite, kad jaukumui sukurti itin svarbus geras apšvietimas. Lempučių girliandos ir daugybė žvakių, mūsų manymu, yra MUST. Patarimas: žvakių klausimus iš anksto aptarkite su dekoratoriais. Pasidomėkite ar dekoratoriai gali suteikti žvakėms reikalingas kolbas, kad vėjas jų neužpūstų. Pasiteiraukite apie naudojamas žvakes, jų degimo laiką, papildomą reikalingą kiekį. Žvakės - vienas svarbiausių vestuvių dekoro elementų! 5. Apie šventės pabaigą. Nepamirškite, kad šventė kažkada pasibaigs. Dažnu atveju, šventės vietos savininkai turi gana griežtus “išsikraustymo” terminus. Nepamirškite, kad viskam susitvarkyti prireiks laiko. Tuo dažniausiai užsiima dekoratoriai, nupuošiantys šventę kitą dieną. Patarimas: atidžiai perskaitykite šventės vietos nuomos sutartį ir sutartį su dekoratoriais. Įsigilinkite, kas sunešioja kėdes ir stalus (jeigu jie nėra nuomojami). Kas surenka pavėsinę ir grąžina ją tiekėjams.


Vestuvės gamtoje,  po atviru dangumi. Vestuvinių stalų dekoravimas, vestuvių organizavimas lauke, spalvotos vestuvės

Vestuvės gamtoje yra itin išpopuliarėjusios, o tie ilgi dekoruoti stalai tikrai atrodo taaaip romantiškai! Tačiau nepamirškite, kad daugelis internete matomų pasakiškų nuotraukų yra padarytos net ne Lietuvoje. Bet jeigu jau nusprendėte savo šventę atšvęsti būten gamtoje - apsišarvuokit kantrybe, ir bet kokia kaina siekite to rezultato apie kurį svajojate! Sėkmės visiems pašėlusiems romantikams!

0 comments

Comments


bottom of page